top of page

Ekologisk, närproducerad, fri från gift och stress - god mat är inte god nog förrän den är god för alla.

Kanske är det närheten till böljande landskap och skummande hav, kanske är det de spirande släktträden av jordbrukare. Vad som är orsaken vet vi inte, men där vi kommer ifrån är man mån om maten och alla som påverkas av den.

Vår matfilosofi är ett lapptäcke av det bästa från vår hemvist, kort sagt: det goda från Österlen. Här är en bit av det:

Grönsaker

Rotfrukter från Kåseberga, färgglatt och vitaminrikt från Ekogården i Kabusa, sparris från Ingelstorp eller mustiga svampar från Torna Hällestad, för att ge några exempel. Hos oss hittar du alltid färska primörer efter säsong.

Ägg

På gården Farmors lycka mår hönsen gott; glada höns ger goda ägg. Farmors lycka är hönsens lycka, skulle man kunna säga.

Bröd

Limpor, franskor, frallor, baguetter och knäcke. Vi har ljuvligt väldoftande bröd för morgon, middag och kväll, direkt från bagaren.

Kött

Fritt och friskt grönbete, i flock och i harmoni, utan stress och förebyggande medicinering. Allt vårt kött kommer från bönder som bryr sig. Det blir bäst så. För alla, på alla sätt och vis

Ost & Chark

Grafmans Goda, Per i Viken, Bondens bästa, Soldattorpets mejeri och Möllans ost. Så heter några av våra hjältar i charkdisken.

Olja & Vinäger

Vi har både gyllengula och smaragdgröna fröjder från lokala producenter, men vad vore en oljekollektion utan en och annan Italienare? I Sicilien finns uråldriga hantverkstraditioner i kombo med ett gediget hållbarhetstänk. Vi har tagit hit en del av det.

Sötsaker

Choklad från prisade fabrikörer, så som Österlens chokladfabrik, eller nygräddade kakor bakade av vår egen konditor, väl beprövade favoriter från Olof Viktors, med mycket mer. Kom in på en fika! Eller plocka korgen full...

Snacks

Vi har fredagsmys av och för alla typer: glass, grönkålschips, fruktchips, potatischips, popcorn (i varierande färg och smak), brända mandlar, fudge, grönt, ost, chark, choklad (i kaka eller pralin), nötter...

Dryck

Gänget i bilden är bara en del av vårt läskande utbud. På hyllorna finns något för alla, eller allt för den som gillar att botanisera!

bottom of page